Cum să scrii un e-mail potrivit?

E-mail-urile sunt mijlocul cel mai des folosit în comunicarea dintre organizații. Ele sunt gratuite, rapide și foarte versatile, oferind posibilitatea de a include diferite tipuri de conținut. Chiar dacă, aproape oricine poate spune că a folosit e-mail-ul în activitatea sa, există câteva reguli de bază care trebuie să fie luate în considerare atunci când te adresezi unui partener sau unei părți interesate prin e-mail.

De aici se poate descărca lista de sfaturi și reguli de care trebuie să ții cont pentru a obține un maxim de eficacitate în comunicarea prin email:

Cum să creezi un e-mail corespunzător?

De asemenea, în manual se pot găsi exemple de e-mail-uri scrise într-un mod corespunzător, dar și exemple de greșeli făcute de obicei în comunicarea de acest gen pe care vă invităm să le parcurgeți pentru a le descoperi și pentru a vă testa abilitățile.

 

 

 

Exercițiu practic

Cum să creezi un e-mail corespunzător?

Un e-mail simplu cu informații insuficiente va fi prezentat și participanții vor fi rugați să-l analizeze și să ofere feedback despre conținutul său și despre ce alte informații ar fi relevante și ar trebui incluse în acel e-mail. De câte ori participanții vor solicita mai multe informații, trainer-ul le va adăuga pe o foaie de hârtie, alegând dintre elementele predefinite ce pot fi descărcate mai jos. Împreună veți încerca să descoperiți care este informația minimă pe care un e-mail trebuie să o conțină.

Mai târziu participanții vor primi broșura despre cum se scrie un e-mail și, grupați în perechi, vor avea sarcina de a trimite un e-mail colegului de echipă oferind sau cerând feedback.

E-mail elements

Întrebări pentru reflecție:

- Ați experimentat probleme în trimiterea sau primirea e-mail-urilor? S-a produs ca rezultat vreo neînțelegere sau conflict?

- Ați identificat vreo greșeală pe care uneori o faceți atunci când scrieți e-mail-uri?

 

Language

Choose your preferred language