Cum să creezi un comunicat de presă care va fi publicat?

În prezent, relațiile cu mass-media sunt foarte importante pentru că este un canal foarte puternic și eficient de răspândire a unui mesaj și de prezentare a unei asociații sau unui proiect. Prin urmare, este esențial să se știe cum se scrie un comunicat de presă eficient.

Mass-media poate fi un canal excelent de promovare a activității organizației tale și de prezentare a informațiilor relevante pentru grupul țintă. Pe de altă parte, nu orice lucru nou pe care îl ai de împărtășit este potrivit pentru a apărea în media. În această situație, primele întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a emite comunicate de presă sunt "De ce este important acest lucru?", "Ce informații noi oferă publicului?","Este relevant pentru public?", "Este ceva neașteptat sau neobișnuit despre acesta?". Ai găsit răspunsul la aceste întrebări? Perfect, atunci ești pe drumul cel bun!

Pentru a continua va trebui să găsești răspunsuri și la următoarele întrebări, pe care să le incluzi mai apoi în comunicat:

Cine? – pe cine includ evenimentele prezentate și, la fel de important, cui îi este adresată această informație?

Cum? – cum s-au întâmplat lucrurile?

Când? și Unde? – când și unde s-a petrecut asta?

După ce ai aflat răspunsul la aceste întrebări comunicatul de presă este aproape gata. Tot ce mai rămâne este sa prezentați răspunsurile la acestea în câteva paragrafe scurte.

Cum să începi? Aici sunt câțiva pași pe care ar trebui să-i urmezi:

Cum să creezi un comunicat de presă care va fi publicat?

 

 

 

Exercițiu practic

Issuing press release

Descoperă greșelile și rescrie comunicatul de presă într-un mod corect!

 

Voluntarii vor ajuta asociația să renoveze o clădire veche pentru a primi un proiect nou

Clădirea unei școli vechi este renovată de Asociația Hug the World cu ajutorul mai multor voluntari.

 

Asociația Hug the World renovează o clădire veche, cu colaborarea mai multor voluntari, pentru a începe proiectul numit Casa Europa.

 

În viitor, Casa Europa va fi locul unde asociația își va uni forțele să promoveze o viață activă pentru oamenii vârstnici și interacțiunea dintre tineri și vârstnici. Acest loc minunat va servi și la aducerea împreună a tinerilor și a bătrânilor din toată Europa.

 

Renovarea vechii școli este făcută cu ajutorul voluntarilor din mai multe organizații și de mai multe naționalități și de asemenea cu sprijinul mai multor companii, care oferă materiale și produse specifice acestui gen de muncă.

 

Aici puteți vedea care sunt erorile existente în comunicatul de presă

 

Acum, roagă participanții să creeze un comunicat de presă despre un eveniment pe care ONG-ul lor l-a organizat recent. După ce finalizează comunicatul, roagă-i să se grupeze pe perechi și să-și acorde feedback unul altuia despre munca fiecăruia.

Întrebări pentru reflecție:

- Cum v-a plăcut să creați comunicatul de presă? A fost dificil să vă transformați povestea într-o știre?

- Credeți că acum, comunicatul vostru de presă are mai multe șanse de a fi publicat? De ce credeți asta? Ce ați face în plus pentru a spori aceste șanse?

Language

Choose your preferred language