Cum să faci prezentări care vor atrage atenția publicului?

Prezentările publice sunt un mod foarte eficace de comunicare, fie ea internă sau externă. Ele sunt utile pentru introducerea de noi concepte în agenda echipei tale, prezentând părților interesate munca voastră sau educând grupul țintă. Cu toate acestea, pe cât de comune și de utile cum sunt, de multe ori prezentările sunt adesea văzute ca fiind plictisitoare și o pierdere de timp. Acest lucru se întâmplă pentru că cei care prezintă nu dedică suficient timp pentru a le face atractive, nu știu cum să facă asta sau nu se deranjează să se pregătească pentru ele.

Probabil majoritatea am simțit asta. Nu este foarte greu să ne amintim o prezentare în care vorbitorul a fost atât de monoton, încât a fost cu neputință să rămânem concentrați. Sau când a înghesuit toată informația pe diapozitive și le-a citit pe toate în loc să aibă contact vizual cu audiența. Sau când prezentarea a conținut atât de multe cuvinte elevate și tehnice încât a fost imposibil să-ți faci o imagine clară asupra subiectului. Nu sunt amintiri plăcute, nu-i așa? Deci, ce trebuie să facem ca să ferim viitoarea noastră audiență de aceeși experiență urâtă?

Pentru realizarea oricărei prezentări trebuie să te gândești la 3 lucruri: ce vei prezenta, cum vei prezenta și ce fel de materiale audio, video sau de alt gen vei folosi pentru a transmite mesajul tău.

Aici sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când pregătești o prezentare:

Cum să pregătești o prezentare

Mai mult, aici sunt câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a-ți controla teama înainte de prezentări:

Cum să îți controlezi teama înainte de prezentări

 

 

 

Exercițiu practic

Pregatește-ți prezentarea

Probabil că ai o idee în minte despre un nou proiect pe care organizația ta ar trebui să-l inițieze. Cu siguranță vei avea nevoie de implicarea diferitelor părți interesate pentru a-l pune în practică, nu-i așa? Încerca să-i convingi să fie o parte din acest proiect printr-o prezentare! Desigur, luând în considerare toate aspectele menționate anterior.

Roagă câțiva membri ai organizației tale sau chiar și câțiva prieteni să reprezinte publicul. Prezentarea nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute, pentru a nu le răpi prea mult timp.

Pentru a avea un feedback corespunzător, roagă audiența să completez formularul de evaluare de pe pagina următoare.

Formular de evaluare a prezentării

Language

Choose your preferred language