Cum să recrutezi candidații potriviți?

În secţiunea precedentă ți s-a arătat cum să abordezi diferite situaţii astfel încât să nu se ajungă la conflict. Pe de la altă parte, multe dintre aceste situaţii pot fi evitate din start printr-o fază pregătitoare minuţioasă, în care așteptările şi regulile care trebuie urmate sunt exprimate clar.

Să îți părăsești țara natală pentru a face voluntariat pe o perioadă de până la un an nu este un lucru ușor și responsabilitatea noastră este să sprijinim acest process și să nu îl complicăm cu situații neașteptate. Când recrutezi voluntari, cei interesați trebuie să știe exact ce va implica această nouă experiență (în special în S.E.V. unde, conform regulilor, voluntarii vor fi pentru prima dată într-un astfel de proiect). Trebuie să acordăm atenție special următoarelor aspecte:

Tipurile de activități pe care voluntarul le va desfășura;

Orarul de lucru;

Profilul candidatului perfect;

Tipul de pregătire oferită;

Costurile care vor fi acoperite;

Contribuția financiară care ar putea fi solicitată, atunci când este cazul (exemplu: acoperirea costurilor de călătorie atunci când acestea depășesc baremul aprobat);

Regulile care trebuiesc respectate pe parcursul stagiului (exemplu: programul de lucru);

Nivelul de autonomie oferit;

Limba care se va utiliza pe parcursul stagiului;

Existența unei strategii bune de promovare a locurilor libere în proiectele de mobilitate este foarte important. Este cheia unui proiect de succes!

În primul rând trebuie să subliniem faptul că S.E.V. nu este un loc de muncă, un curs de formare, un training, un stagiu, o tabără de vară sau un curs de limbă. Astfel, când promovăm un post vacant, acest lucru trebuie să fie clar pentru voluntar. De asemenea, trebuie găsit cel mai bun mod prin care putem să ne facem cunoscuţi tinerilor care ar putea fi interesaţi de proiect. În zilele noastre, reţele de socializare au un rol important şi organizaţia trebuie să fie pregatită să le folosească.

Ce fel de informații ar trebui incluse în materialele de promovare a locurilor vacante?

 

 

 

Exercițiu practic

Promovarea locurilor S.E.V. vacante

Găsiți greșelile din următorul anunț de promovarea a SEV, publicat pe site-ul unei organizații de trimitere:

Mesajul de promovare și greșelile identificate

Language

Choose your preferred language