Ce câștigi pe plan personal dacă îți dezvolți abilitățile de comunicare?

 

 

Dezvoltarea abilităților de comunicare va avea un impact semnificativ asupra ta și asupra celor cu care lucrezi. Acestea te vor face un profesionist mai bun și îți vor oferi abilitățile necesare pentru a îmbunătăți serviciile pe care organizația ta le oferă grupurilor țintă cu care lucrează, contribuind astfel la bunăstarea lor.

Deoarece acest manual abordează subiecte aflate în conformitate cu tendințele actuale din societate (de exemplu, utilizarea extinsă a social media, nevoia pentru îmbunătățirea design-ului serviciilor oferite, apariția noilor mijloace de comunicare), competențele tale profesionale vor fi actualizate, satisfăcând astfel și nevoile tale de auto-actualizare. Mai mult decât atât, vei fi mai bine pregătit pentru activitatea ta profesională fapt ce îți va permite să-ți folosești potențialul la maxim, pentru a aduce o schimbare pozitivă în comunitatea ta.

Am structurat acest website astfel încât să dezvolte exact acele competențe de care organizațiile au nevoie în prezent (rezultatele de învățare derivând din nevoile actuale ale unor ONG-uri din 3 țări diferite, de pe 2 continente diferite). În acest fel, contribuția ta la activitatea organizației va fi apreciată la un nivel superior, ducând la creșterea stimei tale de sine și contribuind la starea ta de bine. În plus, beneficii similare vor fi obținute datorită faptului că manualul îți va dezvolta competențele legate de lucrul în echipă și de comunicare și, de asemenea, îți va oferi instrumentele necesare pentru implicarea părților interesate, astfel permițându-ți să iei mai multe responsabilități în cadrul organizației tale, aducând o valoare adăugată mai mare întregului proces de muncă și oferindu-ți posibilitatea de a urca în structura ierarhică a ONG-ului din care faci parte.

De asemenea, este de remarcat faptul că studiile europene au arătat că angajatorii pun mare valoare pe comunicare și pe munca în echipă atunci când selectează viitorii angajați (cele două ocupând locul 1 și 3 ca importanță în decizia de a angaja oameni noi). Dezvoltarea competențelor pe care acest manual le abordează va aduce îmbunătățiri și la nivelul viitoarelor tale oportunități de angajare și promovare. Șanse mai mari de a obține un loc de muncă nou sau mai bun înseamnă ... dar nu este chiar nevoie să subliniem cât de importantă este găsirea unui loc de muncă, nu-i așa? :)

Și nu se poate termina această secțiune fără a menționa faptul că impactul pozitiv al acestui manual nu se va vedea doar în viața ta profesională. Prin dezvoltarea comunicării și a abilităților de relaționare îți vei îmbunătății, de asemenea și viața socială, cele mai multe dintre competențe putând fi transferate cu ușurință în relațiile avute în afara muncii, având în vedere că nevoile de bază în ceea ce privește interacțiunea umană rămân în cea mai mare parte la fel, indiferent de mediul înconjurător.

Language

Choose your preferred language